Espresso

Εάν ο πρωινός σας καφές (espresso ή φίλτρου) σας φαίνεται… κάπως, δοκιμάστε να τον φτιάξετε με εμφιαλωμένο νερό (εμείς προτιμάμε το ΗΒΗ-Λουτράκι).

Όταν το νερό του δικτύου ύδρευσης της περιοχής σας είναι σκληρό (δηλαδή περιέχει πολλά άλατα), δημιουργούνται ιζήματα στην καφετιέρα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του καφέ σας.

Επίσης, πολύ δυσάρεστη μπορεί να γίνει η γεύση του καφέ, όταν το νερό της βρύσης έχει υποστεί υπερβολική χλωρίωση (φαινόμενο που, ευτυχώς, δε συναντάμε πλέον συχνά στα μεγάλα, οργανωμένα δίκτυα ύδρευσης). Και σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι ένα μαλακό, εμφιαλωμένο νερό. Θα μας θυμηθείτε.

Advertisements