Μεταλλικό νερό σε χάρτινη συσκευασία Tetra Pak

Αυτό το blog ασχολείται με το νερό αλλά και την υγεία του καταναλωτή. Όταν, λοιπόν, διαβάσαμε ένα άρθρο σχετικά με μεταλλικό νερό σε χάρτινη συσκευασία, ήταν λογικό να αναρωτηθούμε γιατί το νερό σε χάρτινη συσκευασία Tetra Pak είναι κάτι ιδιαίτερο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, οι συγκεκριμένες συσκευασίες, που αποτελούνται από χαρτόνι, πλαστικό (πολυαιθυλένιο) και αλουμίνιο, προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στο περιεχόμενό τους (υγρά τρόφιμα, όπως γάλα ή χυμοί) από την υγρασία, τις οσμές και τις γεύσεις του περιβάλλοντος, τα μικρόβια και την επίδραση του φωτός. Χάρη στις συγκριμένες ιδιότητες της συσκευασίας, δεν απαιτείται η χρήση συντηρητικών κατά την προετοιμασία των τροφίμων ούτε η ψύξη κατά τη μεταφορά τους.

Οι συσκευασίες Tetra Pak είναι πλήρως ανακυκλώσιμες, αρκεί να διατίθενται οι κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας. Γι’ αυτό πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους ανακύκλωσης και να μην καταλήγουν στα οικιακά σκουπίδια.

Τέλος, λόγω του σχήματός τους, οι συγκεκριμένες συσκευασίες καταλαμβάνουν συνολικά λιγότερο χώρο (άρα απαιτούνται λιγότερες μεταφορές, γεγονός θετικό για το περιβάλλον).

Περισσότερες πληροφορίες:

Advertisements