Κέικ μαρμπρέ με ΗΒΗ Λουτράκι

Ήδη οι γιαγιάδες μας γνώριζαν ότι το ανθρακούχο, φυσικό μεταλλικό νερό έχει τη θέση του και στη ζαχαροπλαστική και ότι κάνει τη ζύμη πιο “ελαφριά” και αφράτη.

Το ίδιο αναφέρουν και γνωστοί chef, όπως ο Γερμανός Gregor Emmer, που εξηγεί ότι το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό μπορεί να αντικαταστήσει στη ζύμη το μπέικιν ή τη σόδα. Ο ίδιος το χρησιμοποιεί και στην ομελέτα και στον πουρέ.

Και για πιο… προχωρημένες καταστάσεις, χρησιμοποιήστε ανθρακούχο, φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι για το φινίρισμα μιας μους σοκολάτας (ανακατέψτε σε αυτή λίγο νερό πριν τη σερβίρετε), αλλά και στο σορμπέ.